dimarts, 28 de febrer del 2017

191è ANIVERSARI DE LA FUNDACIÓ VEDRUNA

Fa 191 anys que Joaquima de Vedruna fundà la Congregació de les Germanes Carmelites de la Caritat. Ho va fer a Vic, el 26 de febrer de 1826, preocupada per atendre els malalts, per ajudar els marginats i per donar educació a nenes i noies d’aquell temps. Avui, l’any 2017, som moltes ciutats i pobles d’arreu del món els que tenim la sort de gaudir d’aquest projecte i veure’l vigent, modern, actual. Perquè malgrat el pas dels anys, la família, el treball, l’alegria i l’oració, són els eixos que continuen movent tot l’engranatge que ella va iniciar i que entre tots i totes el fem més gran, més fort, més viu. Precisament aquest any un canvi important es comença a respirar a les escoles Vedruna de Catalunya, totes elles, 36, acabaran formant part d’un únic patronat, amb el projecte inicial, renovat, actualitzat, modern, innovador...


El divendres va començar amb una Eucaristia protagonitzada pels alumnes de 1r de Btx i pels membres del nostre Patronat, a qui vam voler agrair la tasca feta durant aquests 17 anys. A partir d'ara aquest Patronat desapareix i passarem a formar part d'un únic Patronat Vedruna Catalunya.

Un cop acabada la missa hi va haver un esmorzar popular al pati per tots els alumnes i seguidament diversos tallers que van tancar una jornada molt festiva.




Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada