dimecres, 23 d’octubre de 2013

AJUDEM A HAITÍ


 Mireia Gordillo ha impartit dues xerrades informatives sobre el projecte que la Fundació VIC porta a terme a Haití.
Un curs més l’Escola Vedruna-Balaguer organitza el Festival del Domund. Amb les aportacions econòmiques de tots els assistents al Festival es participa en un projecte de desenvolupament comunitari.  En aquest cas el projecte és de l’àmbit de la salut, el desenvolupament i l’acció social. És de la Fundació VIC i consisteix en la continuació dels esmorzars escolars que han millorat la salut i la qualitat alimentària de la població infantil, i el sosteniment econòmic del menjador de l´Escola Vedruna de Fonds Parisien (Haití).

Mireia Gordillo ha estat de voluntària, durant les seves vacances, a Fonds Parisien i ha ajudat a millorar la vida dels seus habitants. Avui ha estat a l’Escola Vedruna-Balaguer i ha ofert dues xerrades molt interessants sobre la seva experiència a Haití: com va quedar el país després del terratrèmol del dia 10 de gener de 2010, com viuen els seus habitants, què mengen, com són les seves cases,  les dificultats que tenen per aconseguir aigua, aliments, roba... Ha passat un reportatge fotogràfic per a il·lustrar les seves paraules: cases mig derruïdes, nens sense sabates, Germanes Vedruna i voluntaris atents a les necessitats dels nens i cercant en tot moment millores per al seu present i futur... Mireia Gordillo ha aconseguit l’admiració de nens, joves i adults de l’Escola, ha transmés la importància de pensar amb els altres, ha fet agafar consciència de les necessitats que hi ha al món i ha aconseguit fer reflexionar sobre el valor que donem a les coses. La Mireia, un exemple a seguir.
Un cop s’hagi fet el recompte de les aportacions al Festival, els delegats i delegades dels diferents cursos de l’Escola lliuraran el donatiu a la Fundació VIC, molt probablement a través de la mateixa Mireia Gordillo, i la Fundació serà l’encarregada de fer-lo arribar a Haití. A partir d’ara Fonds Parisien i Balaguer estaran units per llaços de solidaritat.


 


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada